Mihai Aniţei

Profesor universitar in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Bucuresti, vicepresedinte al Consiliului Stiintific al Universitatii Bucuresti, doctor in psihologie si coordonator de doctorat, Director al Centrului de Psihologie Aplicata Bucuresti. Este psiholog principal si supervizor in psihologie educationala, muncii, transporturilor si serviciilor si Presedintele Colegiului Psihologilor din Romania.

 

Ileana Botezat-Antonescu

Medic primar psihiatru, Doctor în ştiinţe medicale, Director al Centrului Naţional de Sănătate Mintală şi Luptă Antidrog, Lector univ. la Universitatea Hyperion, facultatea de psihologie, formator şi supervizor al Asociaţiei Române de Psihoterapie Psihanalitică, candidat senior al Asociaţiei Internaţionale de Psihanaliză, membru în Biroul Confederaţiei Europene de Psihoterapii Psihanalitice, Delegat Naţional în Biroul Asociaţiei Europene de Psihoterapie.

Augustin Cambosie

Este membru al Societăţii Psihanalitice Române (1990-2000), membru fondator al Asociaţiei Române de Psihoterapie Psihanalitică (1999), psihoterapeut formator şi supervizor în ARPP (2000-prezent), membru în board-ul EFPP (European Federation of Psychoanalytic Psychotherapies), preşedinte al Federaţiei Române de Psihoterapie (1999-2008), vicepreşedinte al FRP (2008-prezent). Practică privată în psihanaliză şi psihoterapie analitică (1973-2000).

 

Karen Davies Hough

Karen este profesor calificat, asistent social si psihoterapeut integrativ. Practica consilierea din 1991, iar din 1996 s-a specializat ca si Consilier in preventia si interventia situatiilor de stress, pentru autoritatea locala. In prezent, este reprezentanta Departamentului de Consiliere a UKCP, membra a Comitetului de Psihoterapie cu Copii a UKCP si Casierul UCKP. Karen este membru al Asociaţiei Europene Interdisciplinare pentru Terapie cu Copii si Tineri. Abordarea sa este una integrativa, lucarand atat cu copii, cat si cu adulti.

 

CV-DUMITRU COCA TINCUTA:  

1997 Universitatea  Buc  Fac. De Psihologie-Sociologie.Incepand cu  anul 2000 pana in prezent  Psiholog Principal in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta. 2004 Curs Postuniversitar de Psihologie Judiciara la Universitatea Babes Boylay din Cluj .2004-Psihoterapeut in Hipnoza Clinica,Relaxare si Terapie Ericksoniana.2006-2008 Master in Psiholgie Aplicata in Aparare si Securitate Nationala. 2007-Supervizor  acreditat de Colegiul Psihologilor in comisiile de :Clinica, Muncii si Transporturi, Securitate si Aparare Nationala.Incepand cu anul 2007 particip in calitate de Investigator in diferite studii clinice de cercetare in tulburari psihice. 2000-pana in prezent Colaborare profesionala cu Laboratorul Serviciului  Medico-Legal  Constanta in Comisia de Expertiza Psihiatrica. Participari in traininguri nationale si internationale legate de activitati specifice  acestui domeniu. 2008 -Reprezentant Filiala Constanta - Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa  .

Ken Evans, Franţa

Ken Evans este psihoterapeut, formator şi supervizor în Psihoterapie Gestalt şi Psihoterapie Integrativă, vicepreşedinte al Asociaţiei Europene Interdiciplinare pentru Terapia cu Copii şi Tineri. Dr. Evans a fost, de asemenea, Administrator al Standardelor de Formare în cadrul Cosiliului Marii Britanii pentru Psihoterapie (1998-2001); Preşedinte al Asociaţiei Europene de Psihoterapie (1994); Preşedinte Fondator al Asociaţiei Europene de Psihoterapie Integrativă (1996-1999); Preşedinte al Asociaţiei Europene de Psihoterapie Gestalt (2002-2008), iar în 2004 a înfiinţat Centrul European pentru Studii în Psihoterapie. A scris o serie de cărţi în domeniul psihoterapiei şi este co-editor al Jurnalului European pentru Cercetare Calitativă în Psihoterapie.

Împreună cu Joanna Hewitt Evans conduce un program de formare în Psihoterapie pentru Copii şi Adolescenţi în Franţa şi în alte ţări Europene. Dr. Ken Evans este certificat de EAGT, EAIP şi EAP.

 

Joanna Hewitt Evans, Franţa

Este psihoterapeut, formator şi supervizor, înregistrată ca şi Gestalt psihoterapeut de către UKCP şi ca şi Psihoterapeut Integrativ de către EAIP. Joanna este trainer invitat la diverse Instutute Europene de Formare în Psihoterapie şi până în septembrie 2009 a fost director executiv şi a condus programul de formare în psihoterapie gestalt a Institutului de Formare în Psihoterapie Scarborough, din Marea Britanie. Are, de asemenea, un master în Asistenţă Socială şi a lucrat pentru multi ani pentru Unităţile de Serviciu ale Familie, din Leicester.

Joanna Hewitt Evans este co-fondator şi co-director al Centrului European pentru Studii în Psihoterapie şi împreună cu Ken Evans conduce un program de formare pentru psihoterapeuţi care doresc să lucreze cu Copii şi Adolescenţi, atât în Marea Britanie, cât şi în Europa. De asemenea, ea este secretar al Asociaţiei Interdisciplinare Europene pentru Copii şi Tineri. Ea deţine certificatul EAGT şi de-a lungul anilor a asimilat componente dintr-o gamă largă de abordări psihoterapeutice şi din 2006 deţine şi Certificatul European de Psihoterapie Integrativă.

 

György Gaspar

Psiholog clinician, psihoterapeut cu formare în Hipnoterapie Ericksoniană, Terapie de Familie şi Psihoterapie Integrativă. A finalizat diferite cursuri de specializare în intervenţii cognitiv-comportamentale. Membru al Colegiului Psihologilor din România şi al Asociaţiei Psihologilor din Romînia. Este preşedinte al Asociaţiei Multiculturale de Psihologie şi Psihoterapie. Colaborator al Organizaţiei Salvaţi Copiii România, expert în diferite programe de promovare a stării de bine a copilului, coordonator de grupuri de psihoterapie şi dezvoltare personală pentru părinti şi adolescenţi. Susţine cursuri de formare profesională continuă şi workshop-uri pe teme de sănătate mintală.

Margareta Mesic, Croaţia

Psiholog clinician, preşedinte al Societăţii Psihologilor din Zadar şi membră a Comitetului pentru stoparea abuzului de substanţe. Lucrează cu copii, familii şi părinţi din şcoala primară şi este manager de proiecte pentru programe de prevenţie locală în regiunea Zadar. Lucrează cu şcolarii şi tinerii adulţi şi de asemenea cu profesorii şi familiile în domeniul prevenţiei şi vindecării de dependenţa de droguri.

Creează şi organizează diferite proiecte în domeniul sănătăţii umane şi mentale (lucrează de trei ani cu un grup de părinţi pe insula Pag). Margareta este membră a Consiliului Director al Asociaţiei Interdisciplinare Europene de Terapie pentru Copii şi Tineri.

Domnica Petrovai

Psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv-comportamental. A absolvit Facultatea de Psihologie, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, este trainer de peste 10 ani in managementul stresului, echilibru viata profesionala – viata privata, aplicatii ale modificarilor cognitiv-comportamentale in context organizational. Este psiholog principal la Centru de Sanatate Mintala si Lupta AntiDrog si presedintă a Asociaţiei de Psihologie a Copilului si Adolescentului din Romania. Este co-autoare a ghidului “Diferente de gen in cresterea si educarea copiilor” (CPE, 2004) si coordinator ştiinţific a unor importante articole si ghiduri cu privire la copii si adolescenti.

Mara Priceputu

Este preşedintă a Institutului Român de Psihoterapie Integrativă, este psihoterapeut certificat european (EAP), trainer, supervizor în psihoterapie integrativă, psihoterapeut în hipnoză clinică şi terapie ericksoniană, psihoterapie cognitiv-comportamentală, specialist în psihologie clinică, psihologie educaţională, psihologia organizaţională, muncii şi transporturi.

Mara Priceputu este, de asemenea, membru şi reprezentant naţional al Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativă (EAIP), membru al Asociatiei Române de Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană, al Asociaţiei Psihologilor din Romania, în Federaţia Română de Psihoterapie şi Colegiul Psihologilor din România. Din 2010 este membru al Asociaţiei Europene Interdisciplinare pentru Terapie cu Copii si Tineri. 

Michael Randolph, Italia

Michael Randolph este psihoterapeut integrativ cu o practică privată de peste 20 de ani în Toulouse, Franţa. În present coordonează grupuri de formare în Anglia, Polonia, Romania şi Franţa şi ocazional în Slovenia şi Italia. În prezent este Secretar General al Uniunii Franceze de Psihoterapie şi prezidează Comitetul de Membership al Asociaţiei Europene de Psihoterapie Integrativă (EAIP)

Margit Reenburg, Danemarca

Este profesoară şi pedagog, licenţiată în Ştiinţe Sociale şi cu vastă experienţă în munca cu copiii şi tinerii adulţi de la normalitate la tulburări psihiatrice şi la vasta arie cuprinsă între acestea două. Margit este, de asemenea, psihoterapeut gestaltis în cadrul GIS (Institutului Gestalt al Scandinaviei) unde este lider senior, supervizor şi trainer. Are propria sa practică privată şi este membră a Asociaţiei Europene de Terapie Gestalt şi al Asociaţiei Daneze de Psihoterapie, fiind responsabilă de etică în cadrul Asociaţiei Interdisciplinare Europene de Terapie pentru Copii şi Tineri.

Ruxandra Rascanu

Profesor universitar in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Bucuresti, doctor in psihologie si coordonator de doctorat. Este membru fondator al Asociatiei Romane a Asistentilor Sociali si al Fundatiei „Interferente” si mebru al Asociatiei Psihologilor din Romania. A organizat si participat la numeroase manifestari stiintifice in tara si in strainatate si a publicat diverse studii si lucrari de psihologie.

Emilija Stoimenova Canevska, Macedonia

Psiholog Clinician şi Psihoteraput, Trainer şi Supervizor, Preşedinte a Asociaţiei Interdisciplinare Europene pentru Terapie cu Copii şi Tineri.

În timpul studiilor universitare, prof. dr. Emilija Stoimenova Canevska şi-a câştigat mare parte a experienţei clinice la Institutul de Sănătate Mintală pentru Copii şi Adolescenţi, din Sofia. În 1991 a lucrat ca psiholog şi psihoterapeut la Institutul Boli Respiratorii ale Copiilor, dedicat, în special lucrului psihosomatic cu copiii bolnavi, cu familiile acestora, colegi, prieteni şi profesori. Emilija a lucrat, de asemnea cu copii cu tulburări de dezvoltare, probleme şcolare, relaţionale sau de adaptare.

Emilija are un master în psihologie clinică şi şi-a finalizat doctoratul în 2005 cu tema: “Conexiunea dintre alextimie, stiluri de coping şi factorii de personalitate în psihosomatică şi persoanele sănătoase”.

Din 2006 prof dr Stoimenova Canevska a lucrat, de asemenea, ca şi profesor la Universitatea New York, din Sofia, predând cursuri de psihologie generală şi cursuri de psihologia copilului şi a adolescentului. Ea are, de asemenea, o practică privată de succes la Institutul Gestalt, din Sofia, lucrând cu adulţi şi copii/adolescenţi şi unde conduce programe de formare în Terapie Gestalt, institut acreditat de EAGT. Printre serviciile ei, de asemenea, predă pentru programele susţinute de UNICEF prin intermediul Agenţiei pentru Asistenţă Socială.

Prof. dr. Emilija Stoimenova Canevska este profesor membru asociat la diferite Institute Europene de formare, precum şi membru în distinsta Asociaţie Europeană pentru Psihoterapie şi Psihologie. Ea deţine certificatele ECP şi EAGT.

Emőke Tarjan, Ungaria 

Psihiatru, formator şi supervizor în psihoterapia familiei, psihodramă şi psihoterapie integrativa. A lucrat la diferite spitale de psihiatrie şi în prezent acordă servicii de consiliere şi psihoterapie la diferite clinici de specialitate din Ungaria. De asemenea coordonează grupuri de formare în psihodramă, psihoterapia familiei, dezvoltare personală, sănătate mentală şi workshopuri de psihoterapia familiei. Este membru fondator al Asociaţiei Multiculturale de Psihologie şi Psihoterapie.

Este membră în Colegiul Psihiatrilor din Ungaria, Asociaţia Maghiară de Terapia Familiei, Asociaţia Maghiară de Psihodramă, Asociaţia Australiană de Psihodramă, Asociaţia Maghiară de Psihoterapie şi colaboratoare a Institutului Român de Psihoterapie Integrativă.